کتابخانه احادیث شیعه

هزينه كردن نابجاى اموال

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خداوند سه كار را براى شما خوش ندارد : قيل و قال و برباد دادن مال و بسيارى سؤال.
نمایش منبع
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : زهدِ در دنيا، نه به حرام شمردن حلال [برخود] است و نه در تباه كردن مال.
نمایش منبع
صفحه اختصاصي حديث و آيات الإمامُ عليٌّ عليه السلام : مَن كانَ لَهُ مالٌ فإيّاهُ و الفَسادَ؛ فإنّ إعطاءَكَ المالَ في غَيرِ وَجهِهِ تَبذيرٌ .حديث و إسرافٌ ، و هُو يَرفَعُ ذِكرَ صاحِبهِ في النّاسِ ، و يَضَعُهُ عِندَ اللّه ِ . و لَم يَضَعِ امرؤٌ مالَهُ في غَيرِ حَقّهِ و عِندَ غَيرِ أهلِهِ إلاّ حَرَمَهُ شُكرَهُم و كانَ خَيرُهُ لغَيرِهِ ، فإن بَقِيَ مَعهُ مِنهُم مَن يُريهِ الوُدَّ و يُظهِرُ لَهُ الشُّكرَ فإنّما هُو مَلَقٌ و كذبٌ .حديث
امام على عليه السلام : هركه مالى دارد، مبادا تباه كند؛ زيرا بخشيدن بى جهت مال، ريخت و پاش و اسراف است و اين كار نام صاحبش را در ميان مردم بلند مى گرداند و نزد خدا پست مى سازد. هيچ انسانى مالش را بى جا خرج نكرد و به نا اهلش نداد، مگر اينكه از قدردانى آنان محروم گشت و خير و نفعش به ديگرى رسيد و اگر هم در ميان آنان كسى باشد كه با وى اظهار دوستى و قدردانى كند آن در حقيقت چاپلوسى و دروغ است.
نمایش منبع
الكافى ـ به نقل از أبو جارود ـ امام باقر عليه السلام فرمود : هرگاه براى شما سخن و حديثى گفتم [درباره آن ]از كتاب خدا از من بپرسيد. سپس در حديث خود فرمود : همانا خداوند از قيل و قال و تباه كردن مال و بسيارىِ پرسش نهى فرموده است. عرض كردند : يا بن رسول اللّه ! اين مطلب در كجاى كتاب خداست؟ فرمود : خداوند عزّ و جلّ در كتاب خود مى فرمايد : «در بسيارى از راز گويى هاى ايشان خيرى نيست···» و فرموده است : «و اموالتان را ـ كه خداوند آن را وسيله قوام [زندگى ]شما قرار داده ـ به سفيهان مدهيد» و فرموده است : «از چيزهايى مپرسيد كه اگر براى شما آشكار گردد شما را ناراحت مى كند».
نمایش منبع
حدیث روز

امام هادی علیه السلام:

مَن أطاعَ الخالِقَ لَم يُبالِ سَخَطَ المَخلوقِينَ؛

هر كه از آفريدگار فرمان بَرد، از خشم آفريدگان پروا ندارد.

گزیده تحف العقول، ح265

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685