کتابخانه احادیث شیعه

تنگ چشمى

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : از تنگ چشمى بپرهيزيد ؛ زيرا پيشينيان شما به سبب همين تنگ چشمى نابود شدند . تنگ چشمى ، آنها را به دروغ وا مى داشت ، و آنها هم دروغ مى گفتند . به ظلم و حق كشى وا مى داشت ، آنها حق كشى مى كردند، به بريدن پيوندهاى خويشاوندى دستور مى داد، پيوند خويشاوندى را مى بريدند .
نمایش منبع
امام صادق عليه السلام از پدر بزرگوارش عليهما السلام : پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود: هيچ چيز مانند تنگ چشمى، ايمان را از بين نمى برد . سپس فرمود : اين تنگ چشمى را حركتى است چون حركت مورچه و شعبه هايى است همانند شعبه هاى شرك .
نمایش منبع
امام على عليه السلام ـ وقتى از ايشان سؤال شد : با اين كه شما از قوم خود به اين مقام (خلافت) سزاوارتريد ، چگونه شد كه آنها شما را از آن پس زدند؟ ـ فرمود : به زور گرفتن اين مقام از دست ما ، با آن كه ما از نظر نسب بالاتر و پيوند خويشى ما به رسول خدا صلى الله عليه و آله بيشتر و استوارتر است ، به اين سبب است كه خلافت امتيازى بود كه عدّه اى به آن آزمندى و زفتى نشان دادند و گروهى (اهل بيت) سخاوتمندانه از آن چشم پوشيدند و داور خداست .
نمایش منبع
امام باقر عليه السلام : امام على عليه السلام شنيد كه مردى مى گويد : تنگ چشم، عذرش پذيرفته تر از ظالم است ، به او فرمود ـ : اشتباه مى كنى ؛ زيرا ظالم ممكن است توبه و استغفار كند و حق را به حقدار برگرداند ، اما تنگ چشم از پرداخت زكات و صدقه دريغ مى كند . . . و وارد شدن تنگ چشم به بهشت حرام است .
نمایش منبع
تفسير القمىّ به نقل از فضل بن ابى قرّة : امام صادق عليه السلام را ديدم كه از سرِ شب تا به صبح طواف مى كند و پيوسته مى گويد : خدايا! مرا از تنگ چشمىِ نفسم نگه دار . عرض كردم : فدايت شوم ، در طول اين مدت دعايى جز اين از شما نشنيدم؟ حضرت فرمود : از تنگ چشمى نفْس بدتر چيست ؟! خداوند مى فرمايد : «و كسانى كه از آزمندى نفْس خويش مصون مانند همانان رستگارانند» .
نمایش منبع
حدیث روز

امام علی علیه السلام:

ما ابتَلَى اللّه‏ُ أحَدا بمِثلِ الإملاءِ لَهُ؛

خداوند هيچ كس را به چيزى همانند مهلت‌دادن به او، آزمايش نكرده است.

نهج البلاغه، حكمت 116

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685