حديث و آيات: استدلال به ويژگى طهارت
پيشتر اشاره كرديم كه ويژگى طهارت مطلقه اهل بيت در عقيده، اخلاق و عمل، زير ساز ويژگيهايى است كه موجب شايستگى آنان براى هدايت و راهبرى امّت اسلام مى گردد و از همين رو در صدر همه ويژگيهاى آنهاست و در مقام اثبات حقانيت آنان در برابر كسانى كه حقوق ايشان را ناديده مى انگاشتند بارها بدان استدلال شده است.
امام على عليه السلام در جريان سقيفه و خوددارى از بيعت با ابوبكر ضمن بر شمردن فضائل خود خطاب به او فرمود: «تو را به خدا سوگند مى دهم آيا در روز كساء من و خانواده ام و فرزندانم مشمول دعاى پيامبر خدا گشتيم يا تو؟ آن جا كه فرمود: «اينان خاندان من هستند، به سوى تو روان باشند نه آتش» او در پاسخ گفت: تو و خانواده و فرزندانت .
نيز در جريان فدك براى اثبات حقانيت فاطمه عليهاالسلام خطاب به ابوبكر به آيه تطهير استدلال مى كند و مى فرمايد: درباره اين آيه شريفه: «اِنَّما يُريد اللّه ُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ اَهْلَ البيتِ ويُطَهِّرَكُمْ تطهيراً» به من بگو در حقّ چه كس نازل شده
است در حقّ ما يا ديگران؟. ابوبكر گفت: در حقّ شما
همچنين در ماجراى شورايى كه به فرمان عمر براى تعيين خليفه بعد از او تشكيل شد، على عليه السلامبراى اثبات شايستگى خود به آيه تطهير استدلال مى فرمايد و خطاب به شورا مى گويد: شما را به خدا آيا كسى در ميان شما هست كه آيه تطهير «انّما يُريدُ اللّه ...» در حقّ او نازل شده باشد. گفتند: خير .
نيز در خلافت عثمان در جمع مهاجران و انصار هنگامى در مسجد پيامبر صلي الله عليه و آله فضائل خود را مى گفتند و از او مى خواستند او هم چيزى بگويد، او ضمن تأييد خدمات آنان به اسلام در بيان فضيلت خود به واقعه كساء و آيه تطهير اشاره كرد .
همچنين در جريان فتنه ناكثين و جنگ افروزان جمل، هنگامى كه آنان را به بيعت مجدّد دعوت فرمود براى اثبات حقانيت خود ضمن بر شمردن فضايل خويش به ويژگى طهارت اشاره كرد و فرمود: هان، ما اهل بيتى هستيم كه خداوند هر گونه پليدى را از آنها دور كرده كاملاً پاكشان گردانيده است .
نيز در نامه به معاوية بن ابى سفيان به همين ويژگى تأكيد مى فرمايد و مى نويسد: ما خاندانى هستيم كه خداوند هر گونه پليدى و پلشتى را از آنها دور كرده و كاملاً پاكشان گردانيده است و در واقعه صفين، هنگامى كه دو لشگر در برابر هم صف آرايى كردند امام ضمن خطابه اى به رويداد كساء اشاره مى فرمايد
همچنين فرزندان آن بزرگوار، چه آنها كه در واقعه كساء حضور داشتند مانند امام حسن عليه السلا م و امام حسين عليه السلا م و چه آنها كه حضور نداشتند مانند امام زين العابدين عليه السلا م ، امام باقر عليه السلا م و امام رضا عليه السلا م در مقام اثبات حقانيت اهل بيت به رويداد كساء و آيه تطهير استناد كردند. نيز همسر بزرگوار پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و جمعى از اصحاب رسول خدا صلي الله عليه و آله مانند ابن عبّاس ، سعد بن ابى وقّاص ، واثلة بن اسقع در موارد گوناگون به طهارت اهل بيت استدلال نموده اند.
- رسول خدا صلی الله علیه و آله 11014 حدیث
- فاطمه زهرا سلام الله علیها 90 حدیث
- امیرالمؤمنین علی علیه السلام 17430 حدیث
- امام حسن علیه السلام 332 حدیث
- امام حسین علیه السلام 321 حدیث
- امام سجاد علیه السلام 880 حدیث
- امام باقر علیه السلام 1811 حدیث
- امام صادق علیه السلام 6388 حدیث
- امام کاظم علیه السلام 664 حدیث
- امام رضا علیه السلام 773 حدیث
- امام جواد علیه السلام 166 حدیث
- امام هادی علیه السلام 188 حدیث
- امام حسن عسکری علیه السلام 233 حدیث
- امام مهدی علیه السلام 82 حدیث
- حضرت عیسی علیه السلام 245 حدیث
- حضرت موسی علیه السلام 32 حدیث
- لقمان حکیم علیه السلام 94 حدیث
- خضر نبی علیه السلام 14 حدیث
- قدسی (احادیث قدسی) 43 حدیث
- حضرت آدم علیه السلام 4 حدیث
- حضرت یوسف علیه السلام 3 حدیث
- حضرت ابراهیم علیه السلام 3 حدیث
- حضرت سلیمان علیه السلام 9 حدیث
- حضرت داوود علیه السلام 21 حدیث
- حضرت عزیر علیه السلام 1 حدیث
- حضرت ادریس علیه السلام 3 حدیث
- حضرت یحیی علیه السلام 8 حدیث
تــعــداد كــتــابــهــا : 111
تــعــداد احــاديــث : 45456
تــعــداد تــصــاویــر : 3838
تــعــداد حــدیــث روز : 685