کتابخانه احادیث شیعه

مقدمه


اِنَّما يُريدُ الشَّيطانُ اَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَداوَةَ وَ الْبَغْضاءَ فِى الخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ وَ يَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللّهِ وَعَنِ الصَّلوةِ فَهَلْ اَنْتُمْ مُنْتَهُونِ.
حديث
شيطان قصد دارد بوسيله شراب و قمار ميان شما بذر كينه و دشمنى بيندازد و شما را از ياد خدا و نماز باز دارد. پس آيا شما از آن دست برمى داريد.



مسأله ميگسارى و شرابخوارى يكى از آفات ديرين زندگى انسان است و شراب دشمن ديرينه و پر كينه بشر.
اسلام زندگيساز كه راه رهائى انسان است و ضامن جسم و جان افراد و ايجاد نظام برتر در روابط اجتماعى، براى پاسدارى از سلامت و سعادت فرد و جامعه بهترين رهنمودها و متقن ترين قوانين را ارائه داده است، درباره بلاى بزرگ مشروب خوارى هشدارهاى اسلام عامل نيكبختى جاودانه انسان است و راهنماى زندگى زيبا و آرام دنياى وى است.
شرابخوارى تنها در دين مقدس اسلام ممنوع نشده است بلكه انبياى الهى و اديان آسمانى و انديشمندان تاريخ بشر و دانشوران علوم تجربى همه با اين محصول شيطانى مخالف بوده و نسبت به آن هشدار داده اند، شراب دشمن بيرحم عقل انسان است و كدام عاقل است كه با دست خويش عقل و انديشه خود را قربانى كند؟ و چه زيانى بيشتر و خطرناكتر از قربانى كردن عقل در آستان شيطان، عقل بزرگترين امتياز انسان و گرانبهاترين نيروى جهان است. وقتى اين نيروى ارزشمند و معيار ارزيابى انسان از وى سلب گرددانسان، هويت انسانى خود را از دست مى دهد و از حيوانات پست تر مى گردد و براستى مسخ مى شود، زيرا حيوانات با كمك غريزه و شعور فطرى از بسيارى از كارهاى زشت و زيان بخش خوددارى مى كنند.
اما بسيارى از ميگساران نه تنها به تندرستى و عواطف و اخلاق انسانى خود ضربه مى زنند، بلكه در حال مستى زندگى ديگران و روابط صميمانه اجتماعى را با خطر مواجه مى سازند.آنچه در اين قسمت ارائه مى گردد چهل گوهر گرانبهائى است در رابطه با آثار منفى مى گسارى كه از ميان صدها رهنمود ارزنده رهبران برگزيده الهى انتخاب شده و به پيروان مكتب حياتبخش انبياء تقديم مى گرد اميد است مسلمانان غيور و آزاده از اين كار شيطانى دورى جسته و پياله هاى شيطان را بشكنند و از اين پس گرفتار دام و دانه شيطان هاى بزرگ و كوچك نگردند انشاءا...

قم ـ محمود شريفى
11 ذيقعده 1416 روز ميلاد امام هشتم عليه السلام
و 12 فروردين 1375 روز جمهورى اسلامى
نمایش منبع


حدیث روز

امام صادق عليه ‏السلام:

السَّعيدُ مَن وَجَدَ في نفسِهِ خَلوَةً يَشغَلُ بها؛

خوشبخت، كسى است كه براى نفس خود خلوت و فراغتى يابد و به كار اصلاح آن پردازد.

بحار الأنوار: ج78، ص203، ح35

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685