الإمامُ عليٌّ عليه السلام ـ في وَصِيَّتِه لاِبنِهِ الحَسَنِ عليه السلام ـ : و رأيتُ··· أن أبتَدِئَكَ بِتَعليمِ كِتابِ اللّه ِ عَزَّ و جلَّ و تَأويلِهِ ، و شَرائعِ الإسلامِ و أحكامِه ، و حَلالِهِ و حَرامِهِ ، لا اُجاوِزُ ذلكَ بِكَ إلى غَيرِهِ .
امام على عليه السلام ـ در سفارش به فرزند خود حسن عليه السلام ـ نوشت : خواستم تا قبل از هر چيز كتاب خداوند عزّ و جلّ و تأويل و تفسير آن و شرايع و احكام اسلام و حلال و حرام آن را به تو تعليم دهم و جز اين به چيزى نپردازم.
امام باقر عليه السلام : [در دين] فقيه شويد و گر نه شما همان اعراب [بيابانى] هستيد.
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : حَديثٌ في حَلالٍ و حَرامٍ تَأخُذُهُ مِن صادِقٍ خَيرٌ مِنَ الدّنيا و ما فيها مِن ذَهَبٍ أو فِضَّةٍ .
امام صادق عليه السلام : يك حديث درباره حلال و حرام كه از شخصى راستگو فراگيرى، براى تو بهتر از دنيا و زر و سيمهاى آن است.
امام صادق عليه السلام : كاش بالاى سر اصحابم تازيانه بود تا در احكام حلال و حرام دانا شوند.
عنه عليه السلام ـ و قَد قالَ لَهُ رَجُلٌ ـ : إنَّ لِيَ ابنا قَد أحَبَّ أن يَسألَكَ عَن حَلالٍ و حَرامٍ ، لا عَمّا لا يَعنيهِ ـ : و هَل يَسألُ النّاسُ عَن شَيءٍ أفضَلَ مِنَ الحَلالِ و الحَرامِ ؟ ! .
امام صادق عليه السلام ـ به مردى كه عرض كرد: فرزندى دارم كه دوست دارد درباره حلال و حرام و نه موضوعاتى كه به كارش نمى آيد، از شما بپرسد ـ فرمود : آيا مردم از چيزى كه برتر از سؤال درباره حلال و حرام باشد سؤال مى كنند؟