پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خداوند هيچ پيامبرى را برنگزيد ، مگر آن كه زاهد بود .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خداوند را با هيچ عبادتى همانند دل بركندن از دنيا نپرستيدند .
عنه صلى الله عليه و آله ـ لابن مسعودٍ ـ : يا بنَ مسعودٍ ، النارُ لِمَن رَكِبَ مُحَرَّما و الجَنَّةُ لِمَن تَرَكَ الحلالَ ، فعلَيكَ بِالزُّهدِ ، فإنّ ذلكَ مِمّا يُباهِي اللّه ُ بِهِ الملائكةَ ، و بهِ يُقبِلُ (اللّه ُ) علَيكَ بِوَجهِهِ و يُصَلِّي علَيكَ الجَبّارُ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ به ابن مسعود ـ فرمود : اى پسر مسعود! آتش، از آنِ كسى است كه مرتكب حرام شود و بهشت از آنِ كسى كه حلال را وا گذارد . پس بر تو باد زهد ؛ زيرا زهد، از چيزهايى است كه خداوند به آن بر فرشتگان مى بالد و با زهد است كه خداوند به تو رو مى كند و خداوند جبّار بر تو درود مى فرستد .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خداوند به چيزى برتر از بى اعتنايى به دنيا عبادت نشده است .
عنه صلى الله عليه و آله : طُوبى لِمَن تَواضَعَ للّه ِِ عَزَّ ذِكرُهُ و زَهِدَ فيما أحَلَّ لَهُ مِن غَيرِ رَغبةٍ عن سُنَّتي ، و رَفَضَ زَهرَةَ الدنيا مِن غَيرِ تَحَوُّلٍ عن سُنَّتي .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : خوشا به حال كسى كه براى خداوند، عزّ ذكره، فروتنى كند و از آنچه برايش حلال كرده نيز كناره گيرد بى آن كه از سنّت من روى گرداند؛ زرق و برق دنيا را كنار نهد، بى آن كه از سنّت من منحرف شود .
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : الزُّهدُ أقَلُّ ما يُوجَدُ و أجَلُّ ما يُعهَدُ ، و يَمدَحُهُ الكُلُّ ، و يَترُكُهُ الجُلُّ .
امام على عليه السلام : زهد، كميابترين پديده ها و والاترين چيزى است كه از آن ياد مى شود؛ همگان آن را مى ستايند، ولى بيشتر مردم آن را رها مى سازند .
امام على عليه السلام : زهد خوى پرهيزگاران است و خصلتِ هميشه توبه كنندگان .
امام على عليه السلام : زهد ، تجارتى سودآور است .
امام على عليه السلام : زهد ، يك ثروت است .
امام على عليه السلام : نشانه كسى كه به پاداش آخرت رغبت دارد، زهد ورزيدن به زرق و برق دنياست .
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : جُعِلَ الخَيرُ كُلُّهُ في بَيتٍ ، و جُعِلَ مِفتاحُهُ الزُّهدَ في الدنيا .
امام صادق عليه السلام : همه خير در يك خانه نهاده شده و كليد آن ، دل بر كندن از دنيا قرار داده شده است .