رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : إذا أحَبَّ اللّه ُ عَبدا ابتَلاهُ، فإن صَبَرَ اجتَباهُ ، و إن رَضِيَ اصطَفاهُ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هرگاه خدا بنده اى را دوست بدارد، مبتلايش گرداند ؛ اگر صبر كرد، او را [براى خود ]بر مى گيرد و اگر خشنود بود، او را بر مى گزيند .
عنه صلى الله عليه و آله : أعْطُوا اللّه َ الرِّضا مِن قُلوبِكُم تَظفَرُوا بثَوابِ اللّه ِ تعالى يومَ فَقرِكُم و الإفلاسِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : دلهاى خود را از خدا خشنود كنيد، تا در روز فقر و تهيدستىِ خود، به پاداش خداوند متعال دست يابيد .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هركه از دنيا به اندازه اى كه او را كفايت مى كند خشنود باشد، كمترين چيزِ دنيا او را بس باشد .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : به قسمت خدا راضى باش ، تا غنى ترين مردم باشى .
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : مَن رَضِيَ بالعافِيَةِ مِمَّن دُونَهُ رُزِقَ السَّلامَةَ مِمَّن فَوقَهُ .
امام على عليه السلام : هركه عافيتِ زير دستش ، خشنودش كند از طرف بالا دستش ، سلامت روزى اش شود .
امام على عليه السلام : قناعت، سر لوحه رضاست .
الإمامُ الحسنُ عليه السلام : أنا الضّامِنُ لِمَن لا يَهجِسُ في قَلبِهِ إلاّ الرِّضا أن يَدعُوَ اللّه َ فَيُستَجابَ لَهُ .
امام حسن عليه السلام : من براى كسى كه جز خشنودى [از خدا] در دلش خطور نكند ، ضمانت مى كنم كه دعا كند و دعايش مستجاب شود .
امام صادق عليه السلام : به آنچه خدا براى تو قسمت كرده خشنود باش ، تا توانگر باشى .
بحار الأنوار عنهم عليهم السلام ـ في الزِّيارةِ الخامسةِ مِن الزِّياراتِ الجامعةِ ـ : و اجعَلِ الإرشادَ في عَمَلِي ··· و الرِّضا بقَضائكَ و قَدَرِكَ أقْصى عَزْمي و نِهايَتِي و أبعَدَ هَمِّي و غايَتي ، حتّى لا أتَّقِيَ أحَدا مِن خَلقِكَ بِدِيني و لا أطلُبَ بهِ غَيرَ آخِرَتِي ، و لا أستَدعِيَ مِنهُ إطرائي و مَدحِي .
بحار الأنوار : از معصومان عليهم السلام در زيارت پنجم از زيارت هاى جامع آمده است : و راهنمايى را در عمل و كردار من قرار ده . . . و راضى بودن به قضا و قَدَرت را منتهاى عزم و هدف من و عالى ترين همّت و مقصد من قرار ده ، تا [در عمل ]دين خود از هيچ يك از خلق تو نترسم و با آن ، جز آخرتم را نجويم و وسيله مدح و ستايشِ خود نكنم .